T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREK KURALLAR

ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREK KURALLAR

  1. Derslere geç gelinmeyecek, 1. derse 5 dakikadan sonra gelinmesi halinde yarım gün yok yazılacak.
  2. Telefonlar kapalı bir şekilde ilk ders öğretmeni kontrolünde telefon sorumlusu öğrenci tarafından toplanıp son dersin son 5 dakikasında ders öğretmeni kontrolünde telefon sorumlusu öğrenciden teslim alınıp okul dışında kullanılacaktır.
  3. Okula telefon getirip teslim etmeyen öğrencilerin telefon ve sim kartına iki ay süreyle el konulacaktır, gerekli disiplin cezası uygulanacaktır.
  4. Okula telefon getiren öğrenciler telefon ile ilgili yaşayabileceği herhangi bir sorun, olumsuzluk durumundan dolayı sorumluluk aldığını gösteren dilekçeyi dolduracaktır.
  5. Öğrencilerin teknolojik aletlerle, telefonlarıyla okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, okul çalışanlarının ve diğer öğrencilerin görüntülerini çekmeleri ve ses kaydı almaları yasaktır, böyle bir durumda gerekli disiplin işlemleri uygulanacaktır.
  6. Okul ve öğrenci güvenliği açısından öğrenciler okul kıyafeti dışında renkli herhangi bir kıyafet giymeyeceklerdir. Okul pantolonu siyah kanvas pantolondur. Bunun dışında kargo pantolon, tayt, paraşüt pantolon, kot pantolon, farklı renkte ya da gri pantolon, eşofman giyilmeyecektir. İlk dersi beden eğitimi olan öğrenciler okula okul kıyafetiyle geleceklerdir.
  7. Kolye, küpe, bileklik, hızma, halhal, künye vb ziynet eşyası gibi takılar takılmayacak; dövme yapılmayacaktır.
  8. Makyaj yapılmayacak, tırnaklar boyasız, cilasız ve ojesiz olacak ve uzatılmayacaktır.
  9. Saçlar düzgün kesilmiş olacak, kuaförde yapılmış olmayacaktır. (Boya, gölge, röfle, perma olmayacak)
  10. Özürsüz devamsızlık yapmamaya dikkat edilecektir, iki gün üst üste özürsüz devamsızlık yapılması halinde veliler okula çağırılarak görüşme yapılacaktır.
  11. Velisi almadan öğrenciler okul dışına çıkamayacaklardır.
  12. Okul girişine dışarıdan arkadaş çağırılmayacak, okul ile ilgisi olmayan kişilerin okul içerine girmesine izin verilmeyecektir.
  13. Okul araç- gereçleri korunacak, bunlara zarar verilmeyecektir.
  14. Öğrencilerin yanlarında bulundurmaması gereken her türlü (makyaj malzemesi, yüzük, piercing, küpe, sigara, çakmak, kibrit, kesici ve delici alet, çakı, bıçak vb.) malzeme ve araç gereci yanında olmayacaktır.
  15. Sınıflarda doğum günü kutlaması, toplu yemek etkinlikleri yapılmayacaktır.
  16. Öğrenciler yangın merdivenini amacı dışında kullanmayacaktır.
  17. Okul içinde saygılı davranılacak; küfürlü, argo ifade kullanmayacaktır.
  18. Ders öğretmenlerinin verdiği görevler zamanında yerine getirilecek, ders araç gereçleri yanında bulundurulacak, öğretmenlere kaba ve saygısız davranışlarda bulunulmayacaktır.
  19. Öğrenciler birbirlerine karşı saygılı olacak; fiziksel, duygusal, sözel ve siber zorbalıkta bulunmayacaktır.
  20. Öğrencilerin birbirlerine karşı çeşitli şekilde şiddet uygulama, küçümseme, küfretme, fiziksel özellikleriyle dalga geçme, tehdit etme, yalan söyleme, parasını alma gibi davranışlarda bulunmayacaklardır.
  21. Disiplin kurulunun aldığı bu kurallara tüm öğrenciler uymak zorundadır. Aksi davranışta bulunan öğrencilere yönetmelikte belirtildiği şekilde disiplin işlemleri uygulanacaktır.
  22. /meb_iys_dosyalar/34/16/962128/dosyalar/2023_09/25113949_OGRENCILERIN-UYMASI-GEREKEN-KURALLAR.pptx

Yücel AKSU Gülçin MALKARALILAR Emel İLHAN YILDIRIM

Disiplin Kurulu Başk. ÜYELER

UYGUNDUR.

11.09.2023

Ferhat GÜCÜKOĞLU

Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.09.2023 - Güncelleme: 27.09.2023 11:11 - Görüntülenme: 110
  Beğen | 0  kişi beğendi