27-05-2021

İzmir tüccarlarından merhum Cihan Bey ve merhume Melek hanımın kızı olan Münevver AKNİL NAMAR 5 Ekim 1924 de İzmir' de doğmuştur. Henüz 4 yaşında babasını kaybeden Münevver Hanım kardeşleriyle beraber annesi Melek Hanım tarafından büyütülüp yetiştirilmiştir. 1946 yılında İstanbul Hukuk fakültesinden mezun olan Münevver Hanım, 1977 yılında Denizcilik Bankası avukatlığından emekli olmuştur. Kendisinin ve kardeşlerinin yetişmesinde, tek başına olağan üstü bir gayret gösteren annesi Melek AKNİL adına okul yaptırmak onun için mukaddes bir gaye olmuştur.

Şeyhli Mahallesi Aziz Mahmut Hüdai Sokakta bulunan Okulumuz Sn. Münevver NAMAR hanımefendi tarafından yaptırılmış ve annesinin adı verilmiştir. Melek Aknil Kız Teknik ve Meslek Lisesi 2004 Eylül ayında eğitime başlamıştır.İlk mezunlarını 2008 yılında vermiştir.2015 yılında okul binamız Yenişehir Mahallesi Millet Caddesi Beydağı Sokakta bulunan yeni binada eğitim-öğretime başlamıştır. Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Programlarında  Bilişim Teknolojileri ,Giyim Üretim Teknolojisi ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanları mevcuttur.Ayrıca okulumuz Uygulama Anaokulu ile Mesleki Açık Öğretim Lisesi hizmetlerini sunmaktadır. 2018-2019 eğitim öğretim yılında okulumuzun ismi Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değişmiştir.

Yayın: 15.05.2013 - Güncelleme: 27.05.2021 15:18 - Görüntülenme: 9244