Kas

Okulumuz Pendik Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. yılında saygı, minnet ve özlemle andı.

Kütüphanecilik Kulübü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Panosu

Kas

Kelebekler Sınıfı Cumhuriyetimizin 100.Yılını coşkuyla kutladı !

Kas

11C Amp sınıfı öğrencilerinin Erken Çocuklukta Program dersinde okul öncesi sanat etkinlikleri teknikleri ile hazırladıkları başarılı çalışmaları çocuk gelişimi bölüm panomuzda sergilenmiştir. Okul öncesinde yaptırılacak etkinlik örneklerini içeren pano 9 ve 10. sınıf öğrencilerinin ileride yapacakları çalışmalar için dikkatlerini çekmiş ve motivasyon sağlamıştır. Öğrencilerimize özenli çalışmaları için teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz rehberlik servisi olarak, okulumuz öğretmenlerine “Umudum Öğretmenim Projesi” kapsamında sunum yapılmış, bilgiler verilmiştir. Yararlı bir çalışma olduğunu düşünmekteyiz. Seminere katılan tüm öğretmenlerimize, katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

13 Ekim 2023 Cuma günü okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresiyle, Mevlidi Nebi Programı çerçevesinde etkinliklere katılan öğrencilerimiz ödüllendirmek amacıyla Tarihi Yarımada gezisi düzenlenmiştir. Bu gezi kapsamında Ayasofya-i Kebîr Camî, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve Dikilitaş gezilmiş olup tarihleri hakkında bilgiler verilmiştir. Hem manevi hem de kültürel birikimimize katkısı olan bu geziyi düzenleyen başta Müdürümüz Ferhat Gücükoğlu olmak üzere Dkab zümremiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Atletizm takımımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kros yarışmasında genç kızlar pendik ilçe 1.si olmuştur.

Ekm

"Kurtuluş Savaşı'nın Kahraman Kadınları ve Cumhuriyetin Öncü Kadınları" konulu sergi Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları kapsamında  12 C AL, 12 B AMP, 11 D AL sınıfı ve Tarih öğretmeni Sema Şahin tarafından hazırlanmıştır.

Ekm

Harezmî Eğitim Modeli, disiplinlerarası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı, iş birliğini benimseyen, fen ve bilgisayar bilimi öğretimini, sosyal bilim dalları ile bütünleştiren, bilgi işlemsel düşünme becerilerinin hayata adapte edildiği, programlama ve öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, robotik ve oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen disiplinlerarası bir eğitim modelidir. Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak Matematik dersinde Pınar Kaya ve  Oktay Şahin, Tarih dersinde Sema Şahin, Rehberlikte Hatice Asan, Çocuk Gelişimi dersinde Bilge Karadağ, Bilişim Teknolojileri dersinde Özgür Çabukoğlu öğretmenlerimiz Harezmi Eğitim Modelini okulumuzda uygulanması için seminerdedirler.

Ekm

17 Ekim Salı günü 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik Rehberlik Servisimiz tarafından Gedik Üniversitesi gezisi düzenlenmiştir.

Ekm

Okulumuz psikolojik danışmanı ve rehber öğretmeni Figen Mutlu Güler tarafından 12/A-B-C AL sınıfı öğrencilerine YKS sunumu yapılarak , öğrenciler TYT- AYT - YDT hakkında bilgilendirilmiş ve öğrencilerin konu ile ilgili soruları cevaplandırılmıştır. Ayrıca öğrencilerin sınıf panoları için YKS konu odaklı çalışma programı ve günlük ders çalışma planı örnekleri hazırlanarak sınıf panolarına asılmıştır.